Vljudno vas prosimo, da željene oglede predhodno najavite po telefonu 051 605 605 ali elekrtonski pošti info@fonda.si.
Ogled ribogojnice Fonda in piranskega Akvarija

Za vas smo pripravili program izleta, v katerem vam skupaj ponujamo ogled morskega akvarija v Piranu, plovbo s “sončnim” plovilom od Pirana do Ribogojnice Fonda in nazaj ter voden ogled ribogojnice.

Akvarij se nahaja ob Ribjem trgu v Piranu in je pomemben del mestne tradicije, ki sega že v šestdeseta leta prejšnjega stoletja. Leta 2009 je bil temeljito prenovljen in posodobljen.

V 8 velikih, 14 manjših akvarijskih bazenih, kamnitem bazenu ter še 4 večjih bazenih, živi vrsta  zanimivih lokalnih rib, rakov in ostalega morskega življa Piranskega zaliva. Več… 

Po končanem obisku Akvarija Piran, se bo vaš ogled nadaljeval s plovbo s sončnim čolnom Inti, sodobnim fotovolatičnih hibridnim plovilom, od priveza v mandraču v Piranu do sredine Piranskega zaliva med Sečo, Sečovljami in Kanegro, kjer se nahaja ribogojnica Fonda.

Tam boste ob strokovnem spremstvu spoznali del ribogojske stroke, sonaravno vzrejo morskih rib in školjk, pomembnost ribogojstva, ekološke prednosti, številne ribje skrivnosti in zanimivosti ter razvoj blagovne znamke Piranskega brancina Fonda.

Cena paketa je 39 €  na osebo , za otroke  do 15 let starosti v spremstvu staršev je cena 10 € po osebi. Cena vključuje vstopnino v akvarij, ogled ribogojnice in školjčišča in plovbo s sončnim plovilom.  Trajanje izleta je od 2 do 4 ure odvisno od zanimanja. 

Po predhodnem naročilu in doplačilu 9 € na osebo  vam na plovilu ali v ribogojski bazi z veseljem pripravimo degustacijo naših morskih dobrot, pospremljenih s kozarcem lokalno pridelanega vina, soka ali vode.

Obisk lahko prilagodimo vašim željam, glede na vrsto povpraševanja in velikost skupine. Ponujamo možnost vkrcanja in/ali izkrcanja v Portorožu, v ribogojski bazi Fonda v Seči  ali v piranskih solinah (doplačilo 5 € po osebi zaradi vstopnine v Krajinski park). Manjše skupine ali družine si lahko v odvisnosti od vremenskih razmer izberejo tudi plovbo s pontonskim plovilom, ki omogoča, da se zelo približamo ribogojskim bazenom, tako da lahko obiskovalci tudi stopijo nanje.

Urnik ogledov je prilagojen letnem času, vremenskim razmeram in odpiralnemu času Akvarija Piran. Več… 

Izvedba izleta je možna le s predhodno rezervacijo.

Za informacije, naročila in rezervacije termina izleta smo vam na voljo na: info@fonda.si ali na telefonu 051 605 605.

Zahvaljujemo se vam za vaš obisk,

ekipa Fonda

 

 

 

 

 

Ogled ribogojnice Fonda in razvajanje v Lepi Vidi
Ogled ribogojnice fonda s kosilom v restavraciji Casa Nostromo