News

Prvi pomladni obisk ribogojnice iz Goriških Brd

Čeprva dokaj hladno morje in rahla burja še vedno hladita pomladno ozračje, se nam je včerajšnji dan nasmejalo. Za prvi uradni obisk naše ribogojnice, je bilo vreme kot smo si ga le želeli. Visoko sonce, čisto morje adriansko, ki je s pravšnjo svetlobo ponujalo pogled v globino mrež ribogojnskih bazenov. Druščina vinogradnikov, vinarjev in sommelierjev iz Goriških Brd, je na obisk pripeljala Petra Rutar, direktorica Vinoteke Brda z Dobrovega. 


Ker nam je požar, ki je pred dobrim mesecem uničeval pri nas, odnesel v pepel precej potrebne opreme, smo za našo barko Atlas 50 vseeno pripravili, da se je dalo odrezati Piranskega brancina tako, da je šel v slast, še tako vajenim okusa briškega šalama. Ob le uro in pol sveži ribi, smo postregli še z namazom dimljenega brancina ter briško vinsko mineralnost izzvali z malvazijo Mateja Korenike iz kleti Korenika-Moškon iz Kort nad Izolo. Za strokovno razlago je seveda poskrbela dr. Irena Fonda, ki je bila tudi tokrat v formi, ne glede, da je bila zima letos predolga.

Da je briška druščina uživala, se da videti na teh nekaj fotografijah. Žal smo pogrešali nekaj nam dragih prijateljev. Zaneslivo tastarega Ščureka, Klinčevo Nejko, Tiko in Valterja, ki se že pripravlja na četrtkovo pokušino v Portorožu. Svoje izobraževalno družabno popotovanje je briška druščina nadaljevala v hrvaški Istri pri Cuju in vinarju Marinu Markeziću – hiša Kabola, kjer so ob okusni večerji v Kremenju tudi končali. Vsaj tako se govori, ha.

 

In če gre soditi po prvem uradnem obisku letošnjega leta, bo za našo ekipo tudi letošnja sezona zanimiva in prav nič naporna.

Povabljeni!