V hotelu Holiday Inn Villach je v sodelovanju s STO in v organizaciji vinskega kulinaričnega poznavalca gospoda Petera Lexe potekla predstavitev Fonda piranskega brancina in slovenskih klapavic. Za nepozabno kulinarično izkušnjo sta poskrbela Hermann Andritsch, executive chef restavracije Lagana hotela Holiday Inn Villach in Janez Bratovž, restavracija JB iz Ljubljane. Pri pripravi zanimivih jedi sta oba kuharja uporabila sol iz Piranskih solin in olje Fonda sorte Leccino, ki ga za ribogojnico Fonda prideluje Matej Korenika.
Približno 100 gostov je lahko ob hrani degustiralo vina slovenskih vinarjev Valterja Sirka iz Višnjevika Goriška Brda, Mateja Korenika - vinska klet Korenika & Moškon iz Kort Slovenska Istra, Uroša Rojaca - vinska klet Rojac iz Gažona Slovenska Istra, Zlatka Mavriča - Belica iz Medane Goriška Brda in Jean Michel Morel - turistična kmetija Kabaj Morel iz Šlovrenca Goriška Brda in visnke kleti Jeruzalem Ormož.