Novice

Od Pirana do Rikarje vasi

V soboto 3. In nedeljo 4. avgusta 2013, sta družina Jernej, bolj znana pod imenom Mochoritsch ter Slovenska gospodarska zveza iz Celovca (SGZ), vabila na kulinarični vikend v Rikarjo vas. 
Sodelovali so znani piranski gostinci, ki so sestavili zelo mamljiv jedilnik, ki je bil prav gotovo v slast vsem obiskovalcem. Med njimi, Irena Fonda s svojimi odličnimi brancini, hobotnica iz Peke, kalamari, pa tudi odojek, krače ter okusni čevapčiči, ražnjiči ali pleskavica. Pri sladicah pa se je uživalo ob gibanici, Mochoritschevi kremni rezini ter osvežilnim limoninem sorbetom.

 

Predstavile so se tudi Piranske soline, Casa del sal, Restavracija Tomi, vinarji Klenar, kmetija Mahnič, spremljal pa jih je ansambel Tramontana. Sodelovalo pa je tudi Turistično združenje Portorož, ki je rade volje podprlo promocijo Portoroža in Pirana. Obiskovalcem, ki jih je bilo po besedah “Mochoritscha”,Hannesa Jerneja, kar preko 5.000, pa so zapeli tudi bratje Smrtnik, ki so s svojimi glasovi poskrbeli za prijetno vzdušje.


Prireditve se je med drugimi udeležil tudi piranski župan Peter Bossman, ki je navdušen nad Koroško in nad to pozitivno energijo, ki jo je bilo moč čutiti pri Mochoritschu. Prireditev je nadvse pozdravil, saj se tako stkala prijateljska in poslovna vez, ki bo vodila k nadalnjemu povezovanju in sodelovanju obeh regij.  Zaželel pa si je: „da je ta dogodek začetek nečesa, ki bo trajalo in trajalo.“

 

http://www.kleinezeitung.at/kaernten/voelkermarkt/multimedia.do?action=showEntry_detail&project=173217


http://www.meinbezirk.at/voelkermarkt/leute/von-piran-nach-rueckersdorf-d651825.html

 

Vir: http://www.sgz.at/aktualno/detajl/od_pirana_do_rikarje_vasi