Arhiv novic

PRVI FONDA BRANCINI IZ HRVAŠKE

V četrtek, 26. julija, smo pod pobočji Osoršice pri Osorju, kjer se skoraj stikata velika hrvaška otoka Cres in Lošinj, iz čistega, neomadeževanega in globokega morja, dvignili prvi izlov Fonda brancinov, pridelanih v ribogojnici Osorski otoci. V tej ribogojnici mlada ekipa pod vodstvom izkušenega, naravi, morju in ribogojstvu predanega Stijepka Gugića, po sonaravnih načelih in skladno z vsemi standardi ribogojnice Fonda, goji brancine in orade.


S Fonda brancini in Fonda oradami (te bodo na tržišču konec avgusta) iz ribogojnice Osorski otoci bomo našim strankam zagotovili še bolj kakovostno in nemoteno dobavo brancinov, paleto naših rib pa pomembno dopolnjujemo s Fonda oradami, vzgojenimi v za njih idealnih pogojih, kakršnih na naši matični lokaciji v Piranskem zalivu zaradi prenizkih temperatur žal ni.

Tako kot Fonda piranski brancini iz ribogojnice Fonda v Piranskem zalivu, bodo s posebno značko Fonda označeni tudi brancini in orade iz ribogojnice Osorski otoci. Vse ribe, označene z blagovno znamko Fonda, so sledljive po najvišjih kriterij, ki veljajo v EU.

več...fonda - osorski otoci

© 2020  Fonda | Piškotki
Oblikovanje Atelje Balant. Fotografija J. Pukšič, A. Hodalič, G. Šinik, B. Brecelj, J. Jeraša, O. Musić, U. Pellizon, M. Močivnik, B. Furlan. Izvedba Neostudio