Arhiv novic

Slovenska Istra v sliki in besedi na poti iz Tokia na Dunaj

Od pričetka letošnjega leta, bodo Japonci in potniki na letalih Austrain Airlines, ki potujejo na liniji Tokio – letališče Narita proti Dunaj, v “inflight” reviji  z imenom »Ichibo senri« prebirali tudi daljši članek o Sloveniji. Izjemna fotoreportaža avtorjev, urednice magazine Ayako Ito ter fotografa Susumuja Yasuija, na šestnajstih straneh vabi bralce, da odkrijejo lepote turistične in gastronomske Slovenije. 


V reportaži sta avtorja posebej izpostavila Piran ter Krajinski park Sečoveljske soline, čigar morsko-krajinska fotografija je na naslovnici revije. 

Kot lokalna posebnost je v “inflightu” predstavljena tudi naša ribogojnica Fonda. Simpatično in odlično angleško govorečo urednico Ayako Ito, smo z našim posebnim čolnom “pontoon boat”, ki ga imamo za tovrstne oglede, pobrali v “solinah” po ogledu solinarskega muzeja. Ogledali smo si ribogojnico, ribogojne bazene ter predstavili način pridelave, filozofijo ter vse potrebno kar naj bi razgledan japonski potrošnik oral vedeti o naši ribogojnici. Čeprav je bilo vreme že močno jesensko, smo v naši ribogojski bazi predstavili še marketinški del našega posla ter ponosni dali pokusit surovega piranskega brancina. Oba poznavalca tovrstne prehrane, sta bila Ayato in Yasui povsem navdušena. Da sta si lahko ogledala še Piran iz morske perpektive, smo jih seveda v Piran, kjer so ju gostili v hotelu Tartini, zapeljali s čolnom.

 

V reportaži je predstavljena tudi slovenska čebelarska tradicija. Japonska ekipa je obiskala čebelarstvo Ambrožič, ki je bilo v mesecu decembru 2012 proglašeno za najboljši čebelarski turizem v Sloveniji.  Predstavljata se tudi Bled in mesto Ljubljana.

 

Prvi odzivi že napovedujejo turistične obiske.