Projekti

Dokumentarni film o ribogojnici Fonda

V ponedeljek, 23. septembra 2013 je družba Fonda.si iz Portoroža, upravljalec koncesije ribogojskega in školjkarskega polja v Seči, uradno zaključilo letošnji četrti investicijski projekt s podporo nepovratnih sredstev za izvajanje ukrepov 4. Osi.

Tudi ta projekt je bil podprt s strani EU, Republike Slovenije in Evropskega sklada za ribištvo: - za trajostni razvoj ribištva, katerega spremlja Obalna akcijska skupina Ribič in je del programa za izvajanje »Lokalne strategije trajnostnega razvoja ribištva.«

Glede na razpisne pogoje, zasledovanje trajnostnega razvoja ter diverzifikacije osnovne panoge, so se v podjetju odločili, da si za podporo svoje komunikacije in temeljito predstavitev dejavnosti z blagovno znamko, izdelajo film. Film, ki bo kot sodobno marketinško orodje nagovarjal prek socialnih omrežij, na priložnostnih predstavitvah ter kot dodatna in popolnejša oblika pri sodelovanju s poslovnimi partnerji, novinarji ter oblikovalci menja iz kulinarično turistične stroke.

 

Na fotografiji so sodelavci in partnerji projekta izdelave filma: režiser in snemalec Ciril Mlinar-Cic, Tina Cerkvenik iz AOS Ribič, vinogradnik in oljkar Matej Korenika, Jože Racman iz Studia Racman, doc. dr. Mira Trebar iz fakultete za računalništvo in informatiko, vinar Valter Sirk ter dr. Irena Fonda.                                                                                               Foto: Gorazd Šinik-Nominator.si 


Filmski projekt je režiral in posnel Ciril Mlinar-Cic (CicFilm) – www.cicfilm.com

Spremno besedilo je prispeval Mate Dolenc, priznani slovenski publicist in pisatelj. Filmska glasba je delo skadatelja Lade Jakše.

Predstavitveni film »Piranski brancin Fonda-riba s poreklom«, je pripravljen v treh različnih časovnih verzijah: - osnovni je dolg 34 minut in 28 sekund,

                        - srednji, 5 minut in 53 sekund -

                        - kratek, 1 minuta 44 sekund.

Vse tri filmske izvedbe so prevedene v angleški jezik.

Matrica predstavitvenega filma je posneta na DVD-jih v studiu Racman v Ljubljani.

Oblikovanje ovitka z grafično podobo je izdelal Boris Balant – Atelje Balant iz Ljubljane. 

Zahvala partnerjem pri projketu in izvedbi filma Priranski brancin Fonda-riba s poreklom. Predstavljeni so bili na premieri filma in pogostitvi z družabnim srečanjem v restavraciji Fioret.

- Krajinski park Sečoveljske soline,

- Atelje Balant, http://www.a-balant.com , Ljubljana

- Studio Racman, - www.racman.si, Ljubljana

- Vinogradništvo in oljkarstvo Korenika&Moškon – Korte, Slovenska Istra                                             www.korenikamoskon.si            

- Vino Valter Sirk, Višnjevik, Goriška Brda – www.valtersirk.com

Pred prvo uradno predstavitvijo filma, je bila na spletni strani naročnika -www.fonda.si- objavljena nagradna igra ter posredovana na socialnem omrežju Facebook – Ribogojnica Fonda.

Medijska sporočila so bila posredovana prek agencije za odnose z javnostmi -Nominatror.si, na vse lokalne naslove ter na naslove pomembnejših slovenskih sredstvev obveščanja (RTVSLO, Pop TV, Delo, Primorske novice, Val 202, Radio 1, Capris, Solni cvet, Regional obala Valnavtika, STA…).

Novice o projektu so posredovane tudi prek spletnega naslova naročnika in omrežij FB in TW.

 

Za projekt z naslovom Izdelava dokumentarnega filma za promocijo ribogojstva in blagovne znamke FONDA Piranski brancin, je podjetje pridobilo 85 odstotkov nepovratnih sredstev: - 75 odstotkov  s strani Evropske skupnosti ter 25 odstotkov sredstev s strani Republike Slovenije – oziroma Ministrstva za kmetijstvo in okolje, ki je organ upravljanja prek 4. Osi za trajnostni razvoj: nosilka in koordinatorka je mag. Bety Breznik ter upravljalka AOS Ribič Tina Cerkvenik.

Prva medijska objava:  http://www.primorske.si/Zanimivosti/Piranski-brancin-tudi-v-filmu.aspx

http://europa.eu/
http

www.arhiv.mkgp.gov.si/
http

www.arsktrp.gov.si/