Projekti

Kulinarični nasveti za pripravo rib na zdrav način in kuharski recepti za ribogojnico FONDA - Po kreativni poti do praktičnega znanja

Z marcem smo začeli sodelovati v projektu »Kulinarični nasveti za pripravo rib na zdrav način in kuharski recepti za ribogojnico Fonda«, ki je bil izbran na Javnem razpisu za sofinanciranje projektov »Po kreativni poti do praktičnega znanja«.

Projekt »Kulinarični nasveti za pripravo rib na zdrav način in kuharski recepti za ribogojnico Fonda« se izvaja v neposrednem partnerstvu s Fakulteto za vede o zdravju in Fakulteto za humanistične študije.

 

 


Namen projekta je izračun hranilnih in energijskih vrednosti rib in ribjih jedi z znanstveno podprtim pregledom pozitivnih učinkov na zdravje, prikaz čiščenja in priprave ribjih jedi ter iskanje že pozabljenih receptov. S pomočjo mentorjev in študentov bomo z inovativnostjo, kreativnim razmišljanjem in aktivnim sodelovanjem obudili pripravo Piranskega brancina na zdrav in hkrati tradicionalen način. Poleg kulinaričnega dela bomo grafično oblikovali spletno brošuro, nadgradili spletno stran podjetja ter stran družbenega omrežja in tako celostno predstavili pridobljene ugotovitve.

V projektu sodelujejo Ribogojnica Fonda, Fakulteta za vede o zdravju in Fakulteta za humanistične študije, izvaja pa se v okviru sredstev EU, Republike Slovenije in Javnega sklada Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije. Projekt traja pet mesecev.