Projekti

PIRAN, KJER SE SREČATA MORJE IN MESTO

Pred dnevi smo v naši družbi uspešno zaključili prvi letošnji projekt, ki smo ga delovno imenovali  – “Izdaja in tisk  knjige podvodni svet Pirana”.  S samo vlogo in idejo za pridobitev razpoložljivih sredstva, smo sicer pričeli že lani. Uspešno pridobljen razpis iz naslova skupnega sofinanciranja Evropske unije, Republike Slovenije ter Evropskega sklada za ribištvo: za trajnostni razvoj ribištva, bomo pridobili 85 odstotkov nepovratnih sredstev projekta.

Za vsebino knjige “Piran – Kjer se srečata morje in mesto,  so bili odgovorni: avtor fotografije mag. Borut Furlan, pisec spremnega besedila dr. Tom Turk, dr. Irena Fonda in Lean Fonda.
Fotomonografijo je pripravila družba Potapljaštvo Lean Fonda s.p. ter ribogojnica Fonda (www.fonda.si).
Organ upravljanja pri projektu je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Posredniško telo je Obalna akcijska skupina “Ribič”.
Pri izvedbi projekta gre zahvala mag. Bety Breznik, koordinatorki četrte razvojne osi pri Ministrstvu za kmetijstvo in okolje ter upravljalki AOS Ribič, Tini Cerkvenik
Ob uradni predstavitvi monografije, smo v torek, 19. februarja 2013 na Morski biološki postaji Nacionalnega institute za biologijo v Piranu, pripravili tiskovno konferenco ter obsežno fotografsko projekcijo 700 fotografij iz širšega izbora fotografij za knjižni projekt.
Po predstavitvi, katerega se je udeležil župan občine Piran Peter Bossman in podžupanja Meira Hot ter nekaj vidnejših ljudi iz gospodarsko turističnega življenja Pirana in Portoroža, smo pripravili druženje ob izdelkih – dobrotah ribogojnice Fonda ter vinogradnika in vinarja Uroša Rojaca.
Ob izidu knjige smo pripravili – objavili prvo nagradno igro z vprašanjem povezanim z naslovno fotografijo knjige. Vse dejavnost, pred in po izdaji knjige, objavljamo na svoji spletni strani, omrežjih TW in FB.

 

 


Knjigo je založila založba Littera Picta.
Tisk. Tiskarna Pleško
Uvodno besedilo: Tomo Jeseničnik
Lektoriranje in prevod v angleški jezik: Maja Kogej
Lektoriranje angleškega jezika: Justi Carey
Oblikovanje: Studio Mars
ISBN 978-961-6030-89-2

Projekt sta sofinancirali v višini 85 % Evropska unija in Republika Slovenija iz Evropskega sklada za ribištvo: za trajnostni razvoj ribištva.

http://europa.eu/
http://www.arhiv.mkgp.gov.si/
http://www.arsktrp.gov.si/

Fotografije Borut Furlan