Projekti

SONČNO PLOVILO INTI - GREENLINE

Podjetje Fonda.si tudi uradno zaključuje drugi letošnji investicijski projekt, ki je del programa za izvajanje Lokalne strategije trajnostnega razvoja ribištva. Nakup in izvedba sta bila premljana preko OAS – Obalne akcijske skupina Ribič, finančno pa je bil podprt z nepovratnimi sredstvi EU, Republike Slovenije in Evroskega sklada za ribištvo:-za trajnostni razvoj ribištva.

Za projekt z naslovom “Nakup fotovoltaičnega hibridnega plovila za prevoz ljudi na oglede školjčišč in ribogojnice Fonda”, je podjetje pridobilo 85 odstotkov nepovratnih sredstev: - 75 odstotkov  s strani Evropske skupnosti ter 25 odstotkov sredstev s strani Republike Slovenije – oziroma Ministrstva za kmetijstvo in okolje, ki je organ upravljanja prek 4. Osi za trajnostni razvoj: nosilka in koordinatorka je mag. Bety Breznik  ter upravljalka AOS Ribič Tina Cerkvenik.


Pred uradno predstavitvijo plovila Greenline 33- Taxi iz ladjedelnice Seaway Group, je bila v ponedeljek, 8. julij 2013, organizirana tiskovna konferenca. Na njej so projekt in izvedbo nakupa predstavili, dr. Irena Fonda v vlogi naročnika, dr. Japec Jakopin iz ladjedelnice Seaway ter mag. Bety Breznik, MKO.

Prdstavitev sončnega plovila INTI – Fonda, se je zgodila v prenovljenem mandraču v Piranu. V spremstvu lokalne politike, župana Petra Bossmana, podžupanje Meire Hot, direktorice občinske uprave Občine Piran, Janje Pavšič, direktorja Turističnega združenja Portorož, Jadrana Furlaniča in še nekaterih povabljenih, je hibridno barko uradno krstila Alenka Bratušek, predsednica vlade Republike Slovenije. V delegaciji, ki je bila na uradnem delovnem obisku na Krasu in v Istri, so bili še ministri: Roman Jakič, Tina Komel, Stanko Stepišnik in Uroš Grilc ter državni sekretar Gašpar G. Mišič z nekaj poslanci.

Ob splavitvi plovila Inti, je bila pripravljena degustacija izdelkov Fonda, ki jo je pripravila kulinarična ekipa restavracije Casa Nostromo iz Pirana. (dimljen Piranski brancin Fonda, sveži piranski brancin ter slovenske klapavice – školjčišče v Seči).

Vino – peneče vino kleti KlenArt – enologa Iztoka in Aleksandra Klenarja.

Po uradnem krstu je bila pripravljena nagradna igra, objavljena na spletni strani naročnika – www.fonda.si ter posredovana na socialnem omrežju Facebook – Ribogojnica Fonda.

Medijska sporočila so bila posredovana prek agencije za stike z javnostmi -Nominatror.si, na vse lokalne naslove ter na naslove pomembnejših slovenskih sredstvev obveščanja (RTVSLO, Pop TV, Delo, Dnevnik, Primorske novice, Val 202, Radio 1, Capris, Solni cvet, Regional obala Valnavtika, STA…).

Novice o projektu so bile posredovane tudi prek spletnega naslova naročnika in omrežij FB in TW.

Nekaj objav:

Linki: - http://www.regionalobala.si/novica/12399_

         -http://www.primorske.si/Slovenija-in-svet/Premierka--delo-v-zdravstvu-ne--sme-zastati-.aspx

        - http://www.delo.si/novice/sloveni                  

        -http://www.slovensko-morje.net

        -http://www.genspot.com/u/mihacrnic

        -https://www.facebook.com/slovenskomorje.morjeja/premierka-je-s-piranskega-pomola-razbila-steklenico-penine.html

        - http://greenlinehybrid.com/News/Slovenian-Prime-Minister-christens-the-new-Greenline-33-Hybrid-Taxi?year=2013

         -http://greenlinehybrid.com/Greenline-on-web/Slovenian

 

Projekt sta sofinancirali v višini 85 % Evropska unija in Republika Slovenija iz Evropskega sklada za ribištvo: za trajnostni razvoj ribištva.

http://europa.eu/
http://www.arhiv.mkgp.gov.si/
http://www.arsktrp.gov.si/

 

 

Fotografije v galeriji: Sončno plovilo INTI

- Jaka Jeraša, Miha Fras in Gorazd Šinik