Udeleženci se zberejo v Ribjem vrtu Fonda v Seči. Po uvodnem predavanju, kjer jim vodnica predstavi dejavnost ribogojnice, naravni rezervat in kako prepoznamo svežo ribo, udeleženci poskušajo različno stare fileje sveže oz. surove ribe - od 1 dneva do 10 dni ali več in glasujejo, katera riba je najboljša po okusu in teksturi. Nato poskusijo iste ribe še z oljčnim oljem in solnim cvetom. Na koncu primerjajo rezultate glasovanja z dejanskim stanjem in so nadvse presenečeni nad rezultati. Čudovita in nadvse zanimiva in edinstvena izobraževalna delavnica, ki je primerna za vsakogar, ki ga zanima sveža in lokalna hrana, navdušeni pa so tudi profesionalci.
od 1 do največ 50
Lahko (Primerno za vse uporabnike).
Ni primerno za otroke.
Delavnica ne zahteva nobenih posebnih priprav za udeležence, zgolj radovednost in ukaželjnost.
Prijave:
Prijave sprejemamo vsaj 20 dni pred delavnico po telefonu 041502616
Lokacija:
Ribji vrt Fonda, Seča 142, 6320 Portorož.
Trajanje:
približno 2 ure
Termini:
Vsak torek ob 17h v angleškem jeziku.
Po predhodnem dogovoru so možne tudi delavnice za manjše število ljudi v drugih terminih.
Delavnice v slovenskem in italijanskem za dovolj velike skupine po dogovoru.
Cena:
Cena: 160 EUR na osebo
Cena velja za primer najmanj 4 prijavljene osebe.
Cena: 640 EUR na skupino
Cena velja za skupino od 1 do 4 sebe.
Vreme:
V primeru slabega vremena in nezadostnega števila prijav bomo delavnico prestavili oz. prijavljenim vrnili denar.
Informacije:
Informacije na visit@fonda.si in na telefonski številki + 386 41 502 616.
Galerijo fotografij si poglejte na:
Foto galerija akademije okusov | Fonda