Sredozemska kuharska delavnica priprave rib z Ireno Fonda

Si že od nekdaj želite, da bi se naučili čisto vse o pripravi rib in morskih sadežev? Na kuharski delavnici z Ireno Fonda se boste v čarobnem okolju Ribjega vrta Fonda, tik ob morju in lučaj od Sečoveljskih solin, v majhni skupini naučili vse kar morate vedeti, da postanete ekspert za pripravo rib in morskih sadežev. Mar ni prav to tisto, kar želite prinesti domov kot trajen počitniški spomin?

Si želite naučiti čisto vse o pripravi rib in morskih sadežev?
V majhni skupini bomo v štiri-urni delavnici v prijetnem okolju pod borovci ob morju skupaj pripravili ribjo juho, karpačo, sašimi in tartar iz surove ribe, predjed iz dimljenega brancina, klapavice ali drugo sezonsko topla predjed po našem receptu in ribo po receptu Fonda.

Z dopusta v Istri se boste vrnili z navdušenjem za pripravo morskih jedi. Tako bo naslednja vrtna zabava pri vas doma dišala po okusnih morskih jedeh, oljčnem olju in s prežetostjo na spomine v Ribjem vrtu Fonda!

Podrobnejši potek delavnice:

• dobrodošlica s prigrizkom ob kozarcu odlične malvazije in osvežilne vode z zelišči.

• predstavitev ribogojnice Fonda in uvod v pripravo morske hrane - kako prepoznati in kupiti res svežo ribo ter kako jo pripraviti.

• čiščenje in filiranje rib in priprava odlične ribje juhe.

• različni načini priprave surovega brancina – razlike med karpačem, sašimijem in tartarjem.

• priprava predjedi iz dimljenega brancina.

• klapavice po našem receptu ali druga sezonska topla predjed

• morska pojedina, ki bo sledila delavnici: pripravili boste file piranskega brancina v »škartocu« in se na koncu tudi posladkali.

Delavnica bo trajala približno štiri ure. Skupine so majhne, želimo namreč, da je prav vsak deležen dovolj pozornosti in da izkusite čudovito kuharsko-gurmanski doživetje.

V ceno so poleg kuharske delavnice vključeni tudi vsi pripomočki in sestavine, morska pojedina s štirimi hodi, sladica presenečenja in recepti za jedi, ki jih bomo pripravili na kuharski delavnici.

Prijave sprejemamo vsaj tri dni pred delavnico.

Lokacija: Ribji vrt Fonda, Seča 142, 6320 Portorož.

Trajanje kulinarične delavnice: približno 4 ure

Termini:

- vsak četrtek ob 17h v angleškem jeziku.

- vsako nedeljo ob 11h h v angleškem jeziku.

Po predhodnem dogovoru so možne tudi delavnice za manjše število ljudi v drugih terminih.

Delavnice v slovenskem, italijanskem in nemškem jeziku za dovolj velike skupine po dogovoru.

 

Informacije na cook@fonda.si in na telefonski številki + 386 41 502 616.

Cena: 150 EUR na osebo

Cena velja za primer najmanj 4 prijavljene osebe.

Cena: 600 EUR na skupino

Cena velja za skupino od 1 do 4 sebe.

V primeru slabega vremena in nezadostnega števila prijav bomo delavnico prestavili oz. prijavljenim vrnili denar.

 

REZERVIRAJ ZDAJ

 

Galerijo fotografij si poglejte na:

Foto galerija kuharskih delavnic | Fonda