OGLEDI RIBOGOJNICE ZA MANJŠE SKUPINE

Rezervacije termina: vljudno vas prosimo, da željeni ogled Ribogojnice Fonda predhodno najavite po telefonu 051 605 605 ali elekrtonski pošti visit@fonda.si..

Cena ogleda ribogojnice: 25 EUR na osebo. Trajanje ogleda: od 1 do 2h. Obračuna se najmanj 100 EUR za skupino na ogled.
Cena ogleda ribogojnice z degustacijo: 36 EUR na osebo. Trajanje ogleda: od 2 do 3h. Obračuna se najmanj 150 EUR za skupino na ogled.
Cena ogleda ribogojnice in Piranskih solin: 39 EUR na osebo. Trajanje ogleda: od 2 do 3h. Obračuna se najmanj 200 EUR za skupino na ogled.
Cena ogleda ribogojnice in Piranskih solin z degustacijo: 50 EUR na osebo. Trajanje ogleda: do 3h. Obračuna se najmanj 250 EUR na ogled.
Za otroke do 15 let v spremstvu staršev je ogled brezplačen.
V ceno degustacije sta vključena 2 kozarca vina na osebo, dodatno vino se obračuna 15 EUR na steklenico.
DDV je vključen v vseh navedenih cenah.

Opis ogleda: Obiskovalci se zberejo v Ribogojski bazi v Seči (Seča 142, 6320 Portorož, blizu restavracije Ribič), ker se jim na kratko predstavi ribogojska dela, ki potekajo na kopnem. Nato se vkrcajo na pontonsko plovilo, ki omogoča, da se zelo približamo linijam za gojenje školjk klapavic in ribam, tako da lahko obiskovalci celo stopijo na ribogojske bazene. Med 10 do 15 minutno plovbo do ribogojnice poteka razlaga lokalnih značilnosti Piranskega zaliva, Piranskih Solin, Krajinskega parka in ribolovnega rezervata.

Ogled ribogojnice, demonstracija hranjenja rib, razlaga načina gojenja rib, predstavitev in razlaga razvoja blagovne znamke Fonda piranski brancin. Obiskovalci spoznajo koliko časa potrebujejo za rast ribe in se naučijo prepoznati res svežo ribo. Ribogojstvo in ribogojski pridelki se obiskovalcem predstavijo tako s pridelovalnega, biološkega, turističnega, kot tudi marketinškega in prodajnega vidika.

Sledi ogled školjčišča, plovba med školjčnimi linijami in razlaga načina gojenja školjk klapavic ter vseh izzivov, s katerimi se spopadajo ribogojci in školjkarji.

Po želji se lahko za tem izvede tudi ogled Krajinskega parka Piranske soline, tako da se nadaljuje s plovbo po Canale Grande do upravne stavbe Soline d.o.o., panoramski razgled s terase, ogled muzeja. Med tem razlaga načina pridelave soli in različnih posebnosti solin, kot so rastline in živali. Obiskovalci spoznajo razliko med solnim cvetom in tradicionalno soljo.

Plovba nazaj na kraj vkrcanja.

Po predhodnem naročilu se lahko na plovilu ali v ribogojski bazi pripravi degustacije naših dobrot: surovega Fonda piranskega brancina (carpaccio s solnim cvetom iz Piranskih solin in domačim oljčnim oljem) in dimljenega brancin, vse pospremljeno s kozarcem lokalno pridelanega vina in vode.