Šole

V naši ribogojnici smo posebej veseli, ko nas obiščejo mladi.
OGLED RIBOGOJNICE ZA DIJAKE IN ŠTUDENTE

Rezervacije termina: vljudno vas prosimo, da željeni ogled Ribogojnice Fonda predhodno najavite po telefonu 051 605 605 ali elekrtonski pošti info@fonda.si.

Cena ogleda ribogojnice: 15-25 EUR na osebo. Trajanje ogleda: od 1 do 1,5h.
Cena ogleda ribogojnice z degustacijo: 26-36 EUR na osebo. Trajanje ogleda: od 1,5 do 2h.
Cena je odvisna od plovila, s katerim se ogled izvede.
Cena velja za skupine od 8 do 50 oseb.
V primeru večjih skupin je cena zaradi najema plovila lahko višja.
Cena velja za otroke  iz vrtcev, dijake in študente do največje starosti 26 let.
DDV je vključen v vseh navedenih cenah.

Opis ogleda: Obiskovalci se zberejo v Ribogojski bazi v Seči (Seča 142, 6320 Portorož, na koncu Jernejevega kanala blizu restavracije Ribič), ker se jim na kratko predstavi ribogojska dela, ki potekajo na kopnem. Nato se vkrcajo na naše pontonsko plovilo (manjše skupine) ali na delovno-ribogojsko plovilo Atlas, ki ga je izdelalo po meri za našo ribogojnico priznano slovensko podjetje Seaway (večje skupine). Obe plovili omogočata, da se zelo približajo linijam za gojenje školjk klapavic in ribogojskim bazenom. Med 10 do 15 minutno plovbo do ribogojnice poteka razlaga lokalnih značilnosti Piranskega zaliva, Piranskih Solin, Krajinskega parka in ribolovnega rezervata. 

Ogled ribogojnice, demonstracija hranjenja rib, razlaga načina gojenja rib, predstavitev in razlaga razvoja blagovne znamke Fonda piranski brancin. Obiskovalci spoznajo koliko časa potrebujejo za rast ribe in se naučijo prepoznati res svežo ribo. Ribogojstvo in ribogojski pridelki se obiskovalcem predstavijo tako s pridelovalnega, biološkega, trajnostnega, turističnega, kot tudi marketinškega in prodajnega vidika.

Sledi ogled školjčišča, plovba med školjčnimi linijami in razlaga načina gojenja školjk klapavic ter vseh izzivov, s katerimi se spopadajo ribogojci in školjkarji.
 
Plovba nazaj na kraj vkrcanja.

Po predhodenm naročilu se lahko na plovilu ali v ribogojski bazi pripravi degustacije naših dobrot: surovega Fonda piranskega brancina (carpaccio s solnim cvetom iz Piranskih solin in domačim oljčnim oljem) in dimljenega brancina, vse pospremljeno s kozarcem lokalno pridelanega vina in vode.