RIŽ ACQUERELLO - BIOLOŠKO PRIDELAN - Biološko pridelan riž Acquerello 1 kg


"Z Acquerellom bodo vsi vaši riževi krožniki odlični!"

Riž Acquerello je edinstven riž zaradi treh vzrokov:

1. Staranje - pravilen način starnja sveže pobranega pridelka v edinstvenih zatesnjenih jeklenih silosih pri konstantni in kontrolirani temperaturi. V tem pride do optimizacije kulinaričnih značilnosti riževega škrob s kisikom.

2. Za luščenje in beljenje riževih zrn v Italiji le še  družina Rondolino uporablja "Helix", iznajdba iz v leta 1875, ki zrna lušči z nežnim ob drugega enega zrna ob drugo daljši čas.  Zaradi ekskluzivne tehnike luščenja, so vsa riževa zrna enaka, popolna in brez poškodb ali razpok, kar zagotovi za izjemno enostavno, natančno in enakomerno kuhanje.

3. Ponovna obogatitev zrn z riževimi kalčki, zrnu povrne najdragocenejša hranila rjavega riža. Pri Acquerello z uporabo patentiranega procesa izločilo zelo mehke in nežne riževe kalčke in jih s počasnim mešanjem vračajo belemu rižu. Del kalčkov se stopi in vstopi v sama riževa zrna, del pa se ga razporedi po njihovi površini. Riž Acquerello je tako iz prehrambenega vidika popoln, saj vsebuje več proteinov, mineralov, vitaminov in drugih mikroelementov, ki so običajno prisotni le pri rjavem rižu.

1 kg,
staran in sušen 1 leto,
pakiran v pločevinki v vakuumu
€12.00 /kos