Okoljska navodila o ravnanju z uporabljeno embalažo

Piranskega brancina dostavimo na ledu v zanj posebej prilagojeni embalaži iz stiropora, ki je narejena tako, da na sobni temperaturi več kot 24 ur zadrži nizko temperaturo vsebine. Primerna je za dostavo domov, v službo ali na katero koli željeno lokacijo.

Fonda embalaža je izdelana tako, da je vabljiva na oko. Materiali, iz katerih je narejena so premišljeno izbrani predvsem zato, da zagotavljajo in ohranjajo kakovost naših pridelkov v času transporta in shranjevanja. Zavedamo se, da so ti materiali težko razgradljivi in so zato obremenjujoči za okolje, zato vas prosimo, da embalažo po uporabi skrbno zavržete po spodaj navedenih navodilih.

Vrečka je izdelana iz polietilena. Zaščiti morebitno izlivanje tekočine iz stiroporastega zabojčka. Je močna in jo lahko še večkrat uporabite. Po končni uporabi joodvržete v zabojnik "Plastika", s tem omogočite njeno reciklažo.  Polietilen v osnovi ni biorazgradljiv material. Razgradi se pod vplivom sončne svetlobe in zraka v daljšem časovnem obdobju, npr. nekaj let, ko razpade na neškodljive produkte kot sta ogljikov dioksid in voda.

Ovojni papir je prav tako iz polietilena in je namenjen zaščiti ribe pred izsušitvijo. Uporabite ga lahko za zaščito delovnih površin pri čiščenju rib. Odvrzite ga v zabojnik za plastiko.

Zabojček je iz stiropora zaradi toplotne izolacije, ki ga ta material nudi. Lahko ga še uporabljate kot mini hladilnik, za shranjevanje orodja, vrtnih pripomočkov  ali pa vanj posadite rože. Tudi njega po uporabi zavržete v zabojnik za plastiko.

Hladilni vložek vsebuje želatinozne granule, ki nase vežejo vodo in zelo dobro zadržujejo nizko temperaturo. Tudi tega lahko večkrat uporabite. Po dostavi ga operite in shranite v zamrzovalnik. Lahko pa ga tudi posušite. Nato ga po potrebi namočite za krajši čas v vodo in ga v zamrzovalniku zamrznete. Skladno z izjavo našega dobavitelja je popolnoma neškodljiv za okolje.  Odsluženega zavržete med ostale komunalne odpadke.

Odpadno embalažo lahko vrnete našemu dostavljalcu. V tem primeru bomo mi poskrbeli za njeno pravilno reciklažo.