Družina Fonda

Družina Fonda ima večstoletne korenine na območju mesta Piran. Njihov obstoj je bil vse generacije globoko prepleten z morjem in zemljo. Ugo, je svoje življenje posvetil raziskovanju morja in to brezpogojno ljubezen prenesel na svoja otroka Leana in Ireno. Vsi trije biologi so skupaj ustanovili podjetje in vanj vložili poglobljeno znanje s področja morske biologije in prehrane ter desetletne izkušnje, pridobljene na morju in pod njim. Ljubezen do morja in predanost odličnosti jih vodita pri delu in razvoju podjetja.
Ugo Fonda
je bil diplomirani biolog ter mednarodno priznan strokovnjak za podvodno biologijo z bogatimi izkušnjami iz Sredozemskega morja in Atlantika. Veljal je za enega najboljših poznavalcev slovenskega morja. Poklicno se je ukvarjal s potapljanjem in podvodnimi deli v ekstremnih pogojih. Ugo Fonda je že od otroških let ljubitelj morja in podvodnega sveta, predvsem rib.
Irena Fonda
Irena Fonda je molekularna biologinja in dobitnica številnih priznanj za študijske dosežke. Doktorirala je na področju uporabe molekularne biologije v onkologiji. Ob ustanovitvi družinske ribogojnice Fonda se je pridružila očetu in bratu zaradi pripadnosti morju. Vodi podjetje in obenem dela na mednarodnih raziskovalnih projektih s področja morske biologije.
Lean Fonda
Lean Fonda je diplomirani biolog in kot profesionalni potapljač nadaljuje družinsko tradicijo na področju potapljanja in morske biologije. Vodil je številna najzahtevnejša podvodna dela v Sloveniji in na tujem. Je predsednik Zadruge morskih ribogojcev iz Seče. Od malih nog okužen z morjem in podvodnim svetom je odličen poznavalec jadranskih rib in sodi med naše najboljše podvodne ribiče. Z navdušenjem je podprl očetovo idejo o ustanovitvi družinske morske ribogojnice.