OGLEDI MORSKEGA RIBJEGA VRTA ZA SKUPINE

Rezervacije termina: vljudno vas prosimo, da željeni ogled Ribogojnice Fonda predhodno najavite in rezervirate po telefonu 041 502 616 ali elekrtonski pošti visit@fonda.si.

OGLED RIBOGOJNICE
Doživetje vključuje ogled našega ribjega vrta s plovilom in vodenjem.

Cena gleda ribogojnice je EUR 45 EUR na osebo. Trajanje ogleda: od 1 do 1,5h.

OGLED RIBOGOJNICE S POKUŠINO 
Doživetje vključuje ogled našega ribjega vrta s plovilom in vodenjem ter pokušino naših pridelkov in sicer pokušina surovega Fonda piranskega brancina (karpačo s solnim cvetom iz Piranskih solin in domačim oljčnim oljem) in dimljenega brancin, vse pospremljeno s kozarcem lokalno pridelanega vina in vode.

Cena ogleda ribogojnice s pokušino je 60 EUR na osebo. Trajanje ogleda: od 1,5 do 2h.

Ceni veljata za skupine od majmanj 5 oseb pa do 50 oseb.
Ogled je mogoč tudi za večje skupine, vendar so v tem primeru cene zaradi najema večih plovil lahko višje.

OGLED RIBOGOJNICE S PLOVILI NA VESLA
Ogled ribogojnice in ogled ribogojnic s pokušino je mogoče izvesti tudi s KAJAKI, SIT ON TOPI ali SUP-i

Cene za to so enake zgoraj navedenim z doplačilom za:

- Varnostno plovilo, ki spremlja obiskovalce na ogledu ribogojnice s plovili na vesla je 120 EUR na plovilo (na vsake 15 oseb je potrebno eno varnostno plovilo).

- Dodatni vodnik v kajaku je 100 EUR na vodnika (na vsake 15 oseb je potreben en vodnik).

Cene vključujejo 1 veslo in en rešilni jopič na osebo.

Naša flota obsega:
- 6x SUP (stand up paddeling) za 1 osebo
- 6x seat on top Ocean Kayak za 2 osebi Malibu II
- 12x seat on top Ocean Kayak za 1 osebo Tetra
- 6x Cruiser kajakov Prion za 1 osebo
- 2x Tourjak 500 Prion za 1 osebo
- 4x Cruiser II kajakov Prion za 2 osebi
= Skupaj 36 plovil s kapaciteto hkratnega prevoza 46 oseb


Opis ogleda:

Ogled se začne v naši ribogojski bazi na naslovu Seča 142, 6320 Portorož (na koncu Jernejevega kanala na robu Krajinskega parka Sečoveljske soline, zadnja stavba na levi strani ceste pred restavracijo Ribič, vhod na naše dvorišče, kjer lahko parkirate svoje vozilo, je pri veliki stari oljki).

Obiskovalcem se na kratko predstavi ribogojska dela, ki potekajo na kopnem. Nato se vkrcajo na naše pontonsko plovilo, sončno plovilo Inti, delovno-ribogojsko plovilo Atlas ali plovilo Solinarka, odvisno od velikosti skupine. Ta plovila omogočajo, da se zelo približamo ribogojskim bazenom in linijam za gojenje školjk klapavi. Med 10 do 15 minutno plovbo do ribogojnice poteka razlaga lokalnih značilnosti Istre, Piranskega zaliva, Piranskih Solin, Krajinskega parka in Portoroškega ribolovnega rezervata.

Sledi ogled ribogojnice, prikaz hranjenja rib, razlaga načina gojenja rib, predstavitev in razlaga razvoja blagovne znamke Fonda piranski brancin. Obiskovalci spoznajo koliko časa potrebujejo ribe za rast in se naučijo prepoznati res svežo ribo. Ribogojstvo in ribogojski pridelki se jim predstavijo tako s pridelovalnega, biološkega, trajnostnega, turističnega, kot tudi marketinškega in prodajnega vidika.

Sledi ogled školjčišča, plovba med školjčnimi linijami in razlaga načina gojenja školjk klapavic ter vseh izzivov, s katerimi se spopadajo ribogojci in školjkarji.

Po želji in doplačilu se lahko za tem izvede tudi ogled Krajinskega parka Piranske soline, tako da se nadaljuje s plovbo po kanali Drnica ali Canale Grande do upravne stavbe Soline, panoramski razgled s terase, ogled muzeja. Med tem razlaga načina pridelave soli in različnih posebnosti solin, kot so rastline in živali. Obiskovalci spoznajo razliko med solnim cvetom in tradicionalno soljo.

Plovba nazaj na kraj vkrcanja.

Po predhodenm naročilu se lahko na plovilu ali v ribogojski bazi pripravi pokušina naših dobrot.

Izvedba aktivnosti pri nas ni mogoča v primeru slabega vremena. V tem primeru se na dan ogleda slišimo po telefonu in se skupaj odločimo o morebitni odpovedi. Zato vedno potrebujemo kontaktno telefonsko številko obiskovalcev ali spremljevalca.

Prosimo vas, da obiskovalce, spremljevalce in vodnike opozorite, da se držijo predvidenega urnika in k nam ne pridejo prekmalu in ne zamujajo, ker je lahko pred njimi ali za njimi napovedana druga skupina, kateri se želimo znotraj njihovega termina popolnoma posvetiti.