1 dimljen Piranski brancin Fonda
300 gr paccheri iz Gragnana
20 zelenim gojenih špargljev srednje velikosti
Sol iz Piranskih solin
Belo vino
Dolgi poper iz Madagaskarja
Oljčno olje Evo
Operite in olupite gojene šparglje ter odrežite trši končni del. Konice šparglje odrežite in jih dajte na stran, preostale dele pa zrežite na ne enake kose.
Zavrite in posolite vodo za kuhanje testenin. Ko so paccheri na pol kuhani dodajte narezane šparglje brez konic.
Očistite dimljenega brancina kosti in kože in ga z rokami natrgajte na koščke. P
Očiščenega dimljenega brancina in konice špargljev prepražite na oljčnem olju približno za 2 minuti v ponvi, tako da konice špargljev ostanejo hrustljave. Dodajte malo belega vina (Chardonnay) in sol po okusu.
Odcedite testenine s šparglji in jih rahlo prepražite v ponvi skupaj z dimljenim brancinom in konicami špargljev. Na krožniku dodati malo oljčnega olja in sveže nastrganega popra.
Dober tek!
klapavice
oljčno olje
široki rezanci
česen
paradižnikovo solso ali na male kocke narezan svež paradižnik
sladno smetano
baziliko
Za 4-6 osebe potrebujemo:
- 1 večji ali 2 manjša očiščen svež brancin
(za pripravo carpaccia je izjemno pomembno, da je riba RES popolnoma sveža)
- sok ene limone
- olivno olje
- sol
- sveže mlet poper
- 10 okusnih črnih oliv
- 20 kaper
- 1 zrel avokado
- parmezan