PACCHERI Z DIMLJENIM BRANCINOM FONDA IN GOJENIMI ŠPARGLJI

Sestavine

1 dimljen Piranski brancin Fonda

300 gr paccheri iz Gragnana

20 zelenim gojenih špargljev srednje velikosti

Sol iz Piranskih solin 

Belo vino

Dolgi poper iz Madagaskarja

Oljčno olje Evo 

 

Navodila

Operite in olupite gojene šparglje ter odrežite trši končni del. Konice šparglje odrežite in jih dajte na stran, preostale dele pa zrežite na ne enake kose. 

Zavrite in posolite vodo za kuhanje testenin. Ko so paccheri na pol kuhani dodajte narezane šparglje brez konic.

Očistite dimljenega brancina kosti in kože in ga z rokami natrgajte na koščke. P

Očiščenega dimljenega brancina in konice špargljev prepražite na oljčnem olju približno za 2 minuti v ponvi, tako da konice špargljev ostanejo hrustljave. Dodajte malo belega vina (Chardonnay) in sol po okusu.

Odcedite testenine s šparglji in jih rahlo prepražite v ponvi skupaj z dimljenim brancinom in konicami špargljev. Na krožniku dodati malo oljčnega olja in sveže nastrganega popra. 

Dober tek!

Avtor
Lillo
Deli s prijatelji:

ŠIROKI REZANCI S KLAPAVICAMI

Sestavine

klapavice
oljčno olje
široki rezanci
česen
paradižnikovo solso ali na male kocke narezan svež paradižnik
sladno smetano
baziliko

Navodila
Školjke skuhamo na pari, meso očistimo iz lupin in juho precedimo. V juhi, ki smo ji dodali dve žici olivnega olja, skuhamo široke rezance (juhe dodatno ne solimo). Med tem na olivnem olju rahlo prepražimo 2 sesekljana stroka česna, dodamo meso školjk in vse nekoliko prepražimo. Nato dodamo paradižnikovo omako (najbolje doma pripravljeno salso). Pustimo da zavre, dodamo 5-10 žlic sladke smetane in nekaj listov sveže bazilike ter premešamo. Odcejene rezance prelijemo s pripravljeno omako.
Avtor
Marko
Deli s prijatelji:

BRANCINOV CARPACCIO Z AVOKADOM

Sestavine

Za 4-6 osebe potrebujemo:

- 1 večji  ali 2 manjša očiščen svež brancin
(za pripravo carpaccia je izjemno pomembno, da je riba RES popolnoma sveža)
- sok ene limone
- olivno olje
- sol
- sveže mlet poper
- 10 okusnih črnih oliv
- 20 kaper
- 1 zrel avokado
- parmezan

Navodila
Za pripravo je potrebnih 90 min, dela je za 30 min. Brancina filiramo. File lahko zavijemo v plastično folijo in ga damo v zamrzovalnik za 30 min, da ga bomo lažje rezali. File poševno narežemo na čim tanjše rezine. Rezine na rahlo pokapljamo z limoninim sokom, olivnim oljem, malo posolimo in popopramo ter jih v zaprti posodi postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro. Rezine brancina nato eno poleg druge lično zložimo na krožnik, ki ga okrasimo s kapljicami salse iz nasekljanih kaper in oliv, par kapljicami olivnega olja in na rezine narezanim avokadom. Vse potresemo z dobrim parmezanom narezanim na palčke.
Avtor
Simona
Deli s prijatelji: